Нафтогаз у суді вимагає від РФ $2,6 мільярда за вкрадені активи в Криму

Нафтогаз у суді вимагає від РФ $2,6 мільярда за вкрадені активи в Криму

Укрінформ
НАК "Нафтогаз" та шість її дочірніх компаній судяться з Росією і вимагають $2,6 мільярда відшкодування за вкрадені активи в Криму.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"17 жовтня 2016 р. НАК "Нафтогаз України" та шість її дочірніх компаній – ПАТ "ДАТ "Чорноморнафтогаз", ПАТ "Укртрансгаз", ДК "Лікво", ПАТ "Укргазвидобування", ПАТ "Укртранснафта" та ДК "Газ України" – ініціювали арбітражне провадження проти Російської Федерації та вимагають відшкодувати збитки, завдані незаконним захопленням Російською Федерацією активів групи в Криму. Нафтогаз ініціював провадження відповідно до Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій, більш відомої як російсько-українська двостороння інвестиційна угода. Нафтогаз попередньо оцінив збитки групи у 2,6 млрд дол.", - йдеться в повідомленні.

Як наголосили в прес-службі, після незаконного вторгнення в Крим та окупації півострова у 2014 році Російська Федерація застосувала масштабну та добре координовану схему позбавлення українських компаній їхнього майна без виплати компенсації. У Криму "Нафтогаз" мав кілька цінних енергетичних активів, захоплення яких російською стороною грубо порушує двосторонню інвестиційну угоду, яка вимагає, щоб Російська Федерація поважала й захищала українські активи, у тому числі й ті, що розташовані в Криму.

"Схема, використана Російською Федерацією, крім інших дій, передбачала кроки до формальної націоналізації нафтових і газових активів "Нафтогазу" в Криму, включаючи збройне захоплення бурових платформ і передачу майже всіх кримських активів "Нафтогазу" російській державній компанії", - зазначають у прес-службі компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-