Brexit надовго послабить британську економіку - експерти

Brexit надовго послабить британську економіку - експерти

Укрінформ
Економіка Британії переживає тривалий період сповільнення зростання, оскільки споживчі витрати сповільнюються, а бізнес стримує інвестиції.

Про це йдеться у доповіді аналітичного центру EY Item Club, повідомляє Російська служба ВВС.

Експерти прогнозують зростання британської економіки на 1,9% в 2016 році, але очікують, що воно видихатиметься в ході зростання інфляції.

Стабільність економіки країни після референдуму про членство Британії в Євросоюзі 23 червня була "оманливою", вважають в EY. Майже 52% британців тоді проголосували за вихід з ЄС.

Очікується, що інфляція сягне 2,6% наступного року, перш ніж опуститися до 1,8% в 2018 року, говориться в доповіді. Це, на думку аналітиків, призведе до уповільнення зростання споживчих витрат. З очікуваних 2,5% в цьому році він знизиться до 0,5% в 2017 році, а в 2018 становитиме 0,9%.

Інвестиції бізнесу, за прогнозом EY, також впадуть на 1,5% в цьому році і більш ніж на 2% в 2017 році через невизначеніть у майбутньому торговельних відносин Британії з ЄС.

Аналітики припускають, що зниження споживчих витрат і падіння інвестицій призведуть до різкого уповільнення темпів зростання ВВП Великої Британії до 0,8% у 2017 році. Тим не менш, за їхніми очікуваннями, темпи зростання економіки в 2018 році становитимуть 1,4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-