Канада занепокоєна посиленням протекціонізму у світі

Канада занепокоєна посиленням протекціонізму у світі

Укрінформ
Канада відкидає політику протекціонізму, яка здобуває все більшу популярність у світі та стала одним із аспектів передвиборних перегонів у США.

Про це в інтерв'ю виданню Diplomat & International Canada розповів міністр закордонних справ Канади Стефан Діон.

«Звичайно, у нас є певне занепокоєння із цього приводу. Ми зацікавлені не лише у ситуації в США, але й маємо відчуття, що у багатьох регіонах світу протекціонізм зараз більш укорінений, ніж раніше. Ми вважаємо це неправильним. Канада – торгова країна. Ми віримо у торгівлю і готові пояснити це американцям», - сказав Діон.

На його переконання, посилення торговельних бар’єрів між США та Канадою матиме негативні економічні наслідки для обох держав. «Послаблення наших економічних зв’язків призведе до втрати значної кількості робочих місць та спаду економічної активності. Нам треба співпрацювати у питаннях безпеки, але також і економіки», - зазначив дипломат.

Він додав, що те саме стосується і Європи. «Ми рішуче виступаємо за вільну торгівлю із США та Європою і працюватимемо з наступною адміністрацією США, аби упевнитися, що так і станеться», - підсумував міністр.

Нагадаємо: обидва кандидати на пост глави Білого дому – Гіларі Клінтон та Дональд Трамп – критично налаштовані до Транстихоокеанського партнерства, що має спросити торгівлю між 12 країнами у Тихому океані та виступають за перегляд умов північноамериканської зони вільної торгівлі НАФТА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-