Чумак: Нормальний програміст може змінити форму е-декларації за годину

Чумак: Нормальний програміст може змінити форму е-декларації за годину

Укрінформ
Заступник голови комітету з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак заявляє, що внести зміни у форму електронної декларації можна протягом години — півтори.

Таку думку народний депутат висловив в ефірі «112 Україна».

«Треба, щоб програмісти сіли та руками просто змінили форму декларації. І все, більше нічого не потрібно робити... Як на мене, це виправляється нормальним програмістом за годину — півтори», - сказав Чумак.

За його словами, поки що ситуація виглядає досить дивною, оскільки незрозуміло, хто саме відповідає за адміністрування системи е-декларування.

«На нашому засіданні комітету ні НАЗК, ні Держспецзв’язку не змогли відповісти, хто є реальним адміністратором», - обурився політик.

Водночас він відзначив, що особисто заповнював електронну декларацію та переконався, що зробити це не важко. Проблема лише в тому, що там немає декількох передбачених законом розділів або ж у цих розділах неправильно прописані певні номери чи цифри.

Чумак переконаний, змінити форму е-декларації необхідно найближчим часом, інакше жодного корупціонера не можна буде притягнути до відповідальності.

На його думку, ситуація, яка склалася нині навколо процесу електронного декларування — це політика.

«Є спроба дискредитувати систему задля того, щоб її завалити технічно, фізично. Я вже не знаю, наскільки бояться цього електронного декларування, а його дуже бояться», - сказав нардеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-