Гройсман запросив Емірати взяти участь у приватизації

Гройсман запросив Емірати взяти участь у приватизації

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що наступного тижня Кабінет міністрів України започатковує роботу спеціального Офісу супроводження інвестицій.

Про це він сказав під час зустрічі з Султаном Ахмедом бін Салімом, головою ради директорів та головним виконавчим директором групи компаній DP World (Об'єднані Арабські Емірати), повідомляє Урядовий портал.

"Наступного тижня уряд започатковує роботу спеціального Офісу супроводження інвестицій", - повідомив Прем'єр-міністр.

За словами Гройсмана, менеджмент Офісу буде опікуватися супроводженням усіх проектів, що будуть реалізовуватися в Україні, а також їх подальшим моніторингом, щоб перешкоджати виникненню будь-яких проблем ведення бізнесу.

Прем'єр-міністр привітав намір представників Об'єднаних Арабських Еміратів розпочати інвестиційну діяльність в Україні. Він наголосив, що створення якісного бізнес-клімату та забезпечення успіху інвесторів є одним з пріоритетів уряду.

"Для нас важливо створення якісного клімату, щоб інвестиції, які заходять в Україну, були успішними, ефективними. Як Прем'єр-міністр готовий докладати усіх зусиль, щоб це відбулося", - наголосив Гройсман.

Володимир Гройсман також запросив представників Об'єднаних Арабських Еміратів взяти участь у приватизації державних підприємств, що розпочинається в Україні.

Султан Ахмед бін Салім відзначив, що є багато можливостей для співробітництва в Україні.

Він повідомив, що під час зустрічі із міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном сьогодні було підписано лист про наміри, відповідно до якого домовлено про співпрацю компанії P&O Maritime з Одеським морським портом. Також було підписано Меморандум про співпрацю із DP World, зокрема щодо розвитку портової галузі України.

"Ми дуже зацікавлені у тому, щоби працювати в Україні", - зазначив керівник групи компаній DPWorld.

Султан Ахмед бін Салім висловив зацікавлення у створенні спеціальних економічних зон в Україні. Він також висловив готовність поділитися досвідом роботи митної служби Об'єднаних Арабських Еміратів.

У свою чергу Прем'єр-міністр відзначив важливість та корисність прикладу Об'єднаних Арабських Еміратів для України зокрема у контексті реформи української митниці та створення індустріальних парків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-