USAID запускає в Україні нову програму допомоги на $20 мільйонів

USAID запускає в Україні нову програму допомоги на $20 мільйонів

Укрінформ
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розпочинає нову програму технічної допомоги аграрному сектору України із загальним бюджетом 20,6 млн дол.

Про це за результатами зустрічі з представниками організації повідомив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий, інформує прес-служба Мінагрополітики. 

"Приємні новини, щойно мав зустріч із новим директором Регіональної місії USAID в Україні Сюзан Фрітц. Пані Фрітц серед іншого повідомила про започаткування нового чотирирічного проекту USAID "Програма підтримки аграрного і сільського розвитку", який раніше обговорювався нами із представниками організації", - сказав міністр.

Тривалість реалізації проекту – 4 роки: з вересня 2016-го по липень 2020-го. Загальний бюджет - 20,6 млн дол.

Новий проект технічної допомоги спрямований на підтримку економічного зростання через підвищення конкурентоздатності аграрних виробників та створення більш сприятливого бізнес-середовища в аграрному секторі задля покращення добробуту мешканців сільських територій.  

Як зазначили у Мінагрополітики, проект сприятиме формуванню кращих умов для діяльності малих і середніх аграрних підприємств завдяки зміцненню інституційної спроможності Міністерства аграрної політики та продовольства України до реалізації реформ в аграрному секторі, створенню прозорих нормативно-правових засад в сфері земельних відносин, а також впровадженню реформ, що дозволять модернізувати системи зрошення земель. 

Проект також сприятиме зростанню експортної конкурентоздатності малих та середніх виробників овочів, фруктів, молока та м'яса, надаючи допомогу малим та середнім гравцям у впровадженні міжнародних стандартів якості та безпечності продукції, експорті продукції на зовнішні ринки, а також використанні тих можливостей, які надаються в рамках Угоди про поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. 

Ще одним завданням проекту є підтримка розвитку сільських територій на основі розширення можливостей громадян для працевлаштування й отримання доходів, а також надання допомоги визначеним територіальним громадам у розробці ефективних стратегій розвитку місцевої економіки, що стимулюватимуть її зростання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-