В

В "Укргазвидобуванні" заявляють про арешт своїх рахунків

Укрінформ
Державна виконавча служба України блокувала грошові кошти ПАТ «Укргазвидобування» відповідно до виконавчого провадження про стягнення з компанії на користь ТОВ «Промфінанс Груп» 27 915 480,00 грн.

Про це повідомляє прес-служба «Укргазвидобування». 

«6 жовтня 2016 року ПАТ «Укргазвидобування» cтало відомо про арешт грошових коштів компанії на рахунках та зупинення здійснення будь-яких видаткових операцій, таких як виплата зарплати працівникам, перерахування податків до бюджету тощо. Також компанія не може ефективно вести виробничу діяльність з видобутку природного газу, який спрямовується для потреб населення, надавати банківські гарантії, які є необхідними для участі товариства в тендерах Міністерства оборони України по відбору учасників на закупівлю палива та газу. Тобто, внаслідок арешту грошових коштів з ініціативи відділу примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України товариство позбавлене можливості здійснювати платежі», - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що для добровільного виконання рішення УГВ було надано 7-денний строк з моменту винесення постанови, хоча відповідно до законодавства на це відводиться 10 днів, а фактично арешт рахунків відбувся вже через два дні.

У компанії звертають увагу також і на інші порушення з боку виконавчої служби.

«Укргазвидобування одразу, 06.10.2016 року, вчинило всі необхідні дії по погашенню заборгованості в сумі 27 915 480,00 грн., про що негайно, 07.10.2016 року, повідомило ДВС. Однак рахунки товариства досі залишаються заблокованими. Більше того, 10.10.2016 року державний виконавець повідомив представнику УГВ про намір ДВС повторного стягнення з товариства майже 15 мільйонів гривень на користь ТОВ «Промфінанс Груп». У знятті арешту з рахунків компанії було відмовлено», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-