Мораторій на продаж землі дуже негативно вплине на регіони - Міклош

Мораторій на продаж землі дуже негативно вплине на регіони - Міклош

Укрінформ
Ухвалення парламентом рішення про продовження мораторію на продаж землі матиме великий негативний вплив на регіони.

Про це заявив на VI Національному експертному форумі "Ключові питання року" співголова групи стратегічних радників при Кабінеті міністрів України Іван Міклош, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ухвалення минулого тижня рішення про продовження мораторію на продаж землі матиме дуже великий негативний вплив на регіони, тому що торгівля землею може бути одним з найбільших розвиваючих елементів і ресурсом для розвитку і для інвестицій", - сказав він.

Міклош додав, що це рішення матиме негативний вплив не тільки на розвиток регіонів, а й на людей та інші аспекти життя, потенціал яких не буде використовуватися.

Він зауважив, що коли в країні бере гору популізм, то "реформи ніколи не будуть проводитися, і регіони ніколи не будуть розвиватися".

У цьому контексті голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив, що вчора на нараді у Президента за участю Прем'єр-міністра "дуже чітко прозвучало", що об'єднаним громадам треба якнайшвидше дати право розпоряджатися землею.

"І це буде той великий стимул і той рух, який насправді дасть величезну базу для децентралізації і місцевого самоврядування. Я думаю, що так ми станемо успішними", - спрогнозував Синютка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-