Український ринок електронної комерції оцінюється в $2 млрд - Гриневич

Український ринок електронної комерції оцінюється в $2 млрд - Гриневич

Укрінформ
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час форуму "ICT Global Leadership Forum" у столиці Республіки Корея - Сеулі виступила з презентацією "ICT and education in Ukraine" і розповіла про розвиток інформаційно-комунікаційних технологій та як вони застосовуватимуться для реформи середньої освіти в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Галузь ІСТ в Україні розвивається дуже швидко і має світове визнання. Українські IT-компанії входять у Global Outsourcing 100 list. Український ринок електронної комерції оцінюється в більш ніж 2 млрд доларів. Понад 100 багатонаціональних центрів дослідження та розвитку з різних галузей промисловості, в тому числі операторів зв'язку, програмного забезпечення, ігор та електронної комерції, вже є в Україні ", - сказала Гриневич.

Міністр освіти і науки України також зазначила, що для успішного проведення освітніх реформ необхідне використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Зокрема, вона анонсувала створення національної освітньої онлайн-платформи, на якій буде зосереджено спеціальні навчальні матеріали для вчителів, батьків та дітей. Платформа міститиме інформацію про нові стандарти освіти, основний навчальний план, методи оцінювання, візуалізовані навчальні матеріали, компетентнісно орієнтовані завдання тощо. Також вона служитиме інструментом для розвитку STEAM (Наука, Технології, Інженерія, Мистецтво, Математика) освіти в Україні.

Гриневич запросила корейських та інших міжнародних партнерів співпрацювати у сферах біотехнології, фізики високих енергій, нанотехнологій, безпечного продовольства, сільського господарства та інформаційно-комунікаційних технологій (ІСТ). Вона зазначила, що серед міжнародних центрів, що працюють в Україні у різних промислових галузях, є і корейський центр Samsung R & D.

З 10 по 14 жовтня Гриневич перебуває з робочою поїздкою в Республіці Корея, де бере участь у міжнародному форумі "Global ICT Leadership Forum". У рамках візиту вона зустрінеться з віце-прем'єр-міністром, міністром освіти Республіки Корея Лі Чжун-Сіком (Lee Joon-sik) та з керівником Парламентської асоціації дружби «Корея - Україна» Чой Джонг-Cіком (Cho Jeong-Sik).

Гриневич також відвідає університет Ханянг, що входить до переліку 100 найкращих університетів світу. Університет представлений 23 коледжами та 13 магістратурами, де навчається 34 000 студентів. Ханянг має дружні зв'язки з 280 університетами по всьому світу, здійснюючи освітній обмін. Щорічно в університеті навчаються 3 500 іноземних студентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-