Вистрибнути з кабали: Гройсман обіцяє енергостратегію до кінця року

Вистрибнути з кабали: Гройсман обіцяє енергостратегію до кінця року

Укрінформ
Уряд до кінця року завершить роботу над Енергетичною стратегією України, що передбачатиме заходи досягнення енергетичної незалежності країни.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка у вівторок, повідомляє Урядовий портал.

"Наша енергетична стратегія, над якою ми працюємо і завершимо цю роботу до кінця цього року, передбачає, що ми маємо менше споживати енергоресурсів і робити це більш ефективно і збільшувати власне виробництво енергоресурсів для того, щоб наша країна була незалежною. І у тому числі "випригнути" з тієї кабальної угоди, яка була ухвалена у 2009 році", - зазначив Гройсман.

Він нагадав, що за умовами згаданого контракту Україна купувала газ ціною у 450 доларів за 1000 кубометрів газу за принципом "береш не береш - маєш платити".

Повідомляється, що через існування різниці цін на газ на сьогодні Україна втратила 53  млрд  доларів і має позов від Російської Федерації на суму 40 млрд доларів. "Росія хоче стягнути з України ці колосальні ресурси тільки тому, що в 2009 році був підписаний цей ганебний контракт", - наголосив Гройсман.

Говорячи про визначені урядом пріоритети у проекті Бюджету на 2017 рік, Прем'єр-міністр зазначив, що заплановане створення Фонду енергоефективності. Уряд розраховує, що Фонд отримає ресурс у 4 млрд грн, який буде повністю проінвестований  у потреби з енергозбереження.

Прем'єр-міністр зауважив, що Україна залишається лідером щодо споживання енергоресурсів як у промисловості, так і комунальному секторі.

"Маємо сьогодні бути не імпортером, а експортером енергоресурсів, а для цього нам треба ще багато чого зробити", - підкреслив Глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-