Україна і Туреччина разом боротимуться з контрабандою

Україна і Туреччина разом боротимуться з контрабандою

Укрінформ
Україна і Туреччина домовились розширити співпрацю у боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил.

Про це йшлося на зустрічі голови ДФС Романа Насірова та заступника держсекретаря Міністерства митниці і торгівлі Турецької Республіки Сезаї Учармака, повідомляється на сайті ДФС.

"Україна і Туреччина домовилися розширити співпрацю в сфері обміну досвідом і навчання, кінологічній сфері, сфері обміну інформацією та боротьби з контрабандою і порушенням митних правил, а також координувати дії під час впровадження електронної системи Міжнародних дорожніх перевезень (еТIR)", - йдеться в повідомленні.

За словами очільника ДФС Романа Насірова, відомство працює над започаткуванням спільного пілотного проекту е-TIR між компетентними органами України і Туреччини. Електрона система е-TIR передбачає обмін даними в електронному вигляді між національними митними системами щодо міжнародного транзиту товарів відповідно до положень конвенції МДП.

Під час зустрічі сторони підкреслили важливість подальших переговорів та доопрацювання міжвідомчих документів, зокрема Меморандуму про взаєморозуміння щодо створення спільного комітету з митних питань між ДФС та Міністерством митниці і торгівлі Турецької Республіки та міжурядового Меморандуму про спрощений митний коридор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-