Україна у вересні експортувала рекордну кількість цукру

Україна у вересні експортувала рекордну кількість цукру

Укрінформ
За вересень поточного року українські виробники експортували 39,9 тис. т цукру, що є найбільшим місячним показником за останні 5 років.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі "Укрцукру".

Найбільше українського цукру поїхало до Шрі-Ланки (11,52 тис. т), на другому місці Грузія (6,43 тис. т) і закриває трійку лідерів Азербайджан (4,62 тис. т). Значний обсяг «солодкого продукту» відвантажили до М’янми (4,24 тис. т) та Таджикистану (2,28 тис. т).

«Останнім часом географія експорту зазнала значних змін, відтак серед країн-імпортерів українського цукру, окрім звичних нам країн СНД з’явились більш екзотичні Шрі-Ланка та М’янма. Вітчизняні виробники продовжують нарощувати виробництву цукру 1 категорії, що користується великим попитом», - зазначила Руслана Бутило, керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор».

За прогнозами «Укрцукру» до кінця календарного року виробники експортують 250 тис. т цукру, а найбільший виробник цукру «Астарта» прогнозує 500 тис. т експортних поставок цукру за 2016/2017 МР. 

Нагадаємо, у 2015 році, за даними Державної фіскальної служби, Україна експортувала цукор на загальну суму 46,7 млн дол., у той час як імпорт становив 1,2 млн дол. Основними імпортерами українського цукру були Киргизстан, який імпортував його на 16,3 млн дол. (34,9% експорту), Румунія (15,2%; 7 млн дол.) та Казахстан (13,9%; 6,5 млн дол.).

В той же час Україна імпортувала цукор минулого року з Данії, Маврикія та Франції.

У 2014 році Україна експортувала цукор на суму 3 млн дол., а імпорт становив 1,2 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-