Нафта дешевшає після досягнення цінових максимумів за рік

Нафта дешевшає після досягнення цінових максимумів за рік

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у вівторок, але тримаються поблизу річних максимумів, досягнутих на тлі очікувань обмеження видобутку країнами ОПЕК.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,19% - до 53,04 долара за барель. Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,21% - до 51,24 долара за барель.

Нафта подорожчала на 3 відсотки в понеділок, при цьому Brent пробила річний максимум, оскільки Росія і Саудівська Аравія заявили про можливість укласти договір про обмеження видобутку між країнами ОПЕК і виробниками, які не входять в організацію.

На цьому тлі ціна нафти марки Brent вперше з 12 жовтня 2015 року перевищила 53 долари за барель, а вартість марки WTI піднялася вище 51 долара вперше з початку червня. "Вартість нафти зросла до річного максимуму на тлі оптимізму щодо майбутньої угоди між ОПЕК і великими виробниками про обмеження видобутку", - цитує агентство Рейтер аналітиків банку ANZ.

У той же час Goldman Sachs повідомив у вівторок, що всупереч "більшій імовірності" обмеження видобутку ринки навряд чи прийдуть до балансу в 2017 році.

"Збільшення видобутку в Лівії, Нігерії, Іраку скорочує шанси на те, що подібний договір відновить баланс нафтового ринку в 2017 році", - повідомив американський банк, зазначивши, що навіть якщо ОПЕК і Росія введуть суворі обмеження, зростання цін дозволить добувачам сланцевої нафти у США підвищити виробництво.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 52,95 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 52,92 долара за барель, що на 22 центи нижче рівня закриття торгів ($53,14).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-