Німеччина дає €150 мільйонів кредиту на підстанції Донбасу

Німеччина дає €150 мільйонів кредиту на підстанції Донбасу

Укрінформ
На реалізацію проекту з реконструкції підстанцій у східній Україні KfW (Кредитна установа з відбудови, Франкфурт-на-Майні) надає кредит у 150 млн євро.

Відповідну індивідуальну кредитну угоду між Кабінетом Міністрів України та KfW було підписано у понеділок, повідомляє Урядовий портал.

«Німеччина – стратегічний і надійний партнер України. Послідовно підтримує Україну й сприяє врегулюванню ситуації на сході України. Виділення коштів у рамках підписаної угоди - важливе рішення й вагома допомога у напрямку відновлення українського Донбасу і загалом щодо енергоефективності країни», - наголосив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на 9-му засіданні Українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва.

Він нагадав, що раніше Федеральний уряд Німеччини надав урядові гарантії під кредити у загальному обсязі 500 млн євро шляхом виділення кредитних коштів Україні через KfW для реалізації проектів з відновлення та модернізації у східній частині України.

Зубко додав, що кредитні у вигляді незв’язаного фінансового кредиту призначені також для реалізації проектів у сфері транспорту та інфраструктури, енергетики та енергоефективності, систем життєзабезпечення, соціальної інфраструктури та будівництва житла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-