Dragon Capital покращив прогноз інфляції в Україні на кінець року

Dragon Capital покращив прогноз інфляції в Україні на кінець року

Укрінформ
У Dragon Capital чекають, що до кінця року інфляція в Україні у річному вимірі прискориться до 11% р/р на фоні підвищення тарифів на комунальні послуги.

Про це йдеться у прес-релізі, що є у розпорядженні Укрінформу.

"Ми чекаємо, що до кінця року основний вплив на динаміку інфляції робитиме подальше підвищення тарифів на комунальні послуги, у тому числі відображення у жовтневих і листопадових рахунках домогосподарств підвищення тарифів на природний газ. За рахунок цього інфляція у річному вимірі прискориться, за нашими оцінками, до 11% р/р. Згідно з нашим прогнозом, до кінця 2017 р. інфляція сповільниться до 8,0% р/р", - йдеться у повідомленні.

У Dragon Capital також відзначають, що споживча інфляція у вересні сповільнилася до 7,9%.

"Індекс споживчих цін у вересні збільшився на 1,8% м/м після падіння на 0,3% м/м у серпні, проте, річний показник інфляції сповільнився до 7,9% р/р з 8,4% у серпні", - відзначають у компанії.

Як раніше зазначалося, у Світовому банку прогнозують, що рівень інфляції в Україні на кінець 2016 року становитиме 13%, а у наступному році - 8,5%.

Нагадаємо, парламент України наприкінці грудня 2015 року затвердив державний бюджет на 2016 рік з дефіцитом 3,7% ВВП, інфляцією - 12%, зростання економіки закладене на рівні 2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-