Гройсман хоче продати ОПЗ до кінця року

Гройсман хоче продати ОПЗ до кінця року

Укрінформ
Уряд очікує пропозиції ціни на ПАТ "Одеський припортовий завод" від Фонду держмайна і сподівається, що тендер відбудеться до кінця року.

Про це під час спілкування з журналістами в ході робочої поїздки на Київщину заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми чекаємо пропозицію від Фонду державного майна і хотіли б, щоб відкритий і прозорий тендер на продаж цього заводу відбувся до кінця року", - сказав Гройсман.

Як відомо, конкурс з продажу Одеського припортового заводу у серпні не відбувся через відсутність заявок.

Водночас, кількість охочих купити Одеський припортовий завод за останні півроку зменшилася з 10 до 4 компаній.

Так, у травні поточного року, під час першої спроби продати підприємство, Фонд державного майна України заявляв про 5 потенційних покупців. Ще стільки ж інвесторів, як стверджували в ФДМУ, на той момент вирішували, вступати їм в ці торги чи ні.

Наприкінці вересня у ФДМУ повідомили, що придбанням 99,6% акцій підприємства цікавляться 4 інвестора.

При цьому, у серпні у ФДМУ зазначали, що оцінюють ринкову вартість ОПЗ в 400-450 млн доларів. Пізніше йшлося про необхідність знизити стартову ціну підприємства до 200 млн доларів. А у вересні у ФДМУ заявили, що стартова ціна ОПЗ має бути не більше 150 мільйонів.

Одеський припортовий завод (м. Южне, Одеська обл.) – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.

Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-