Уряд працює над стратегією розвитку космічної галузі - Гройсман

Уряд працює над стратегією розвитку космічної галузі - Гройсман

Укрінформ
Україна має потенціал щодо розвитку космічної галузі, і уряд працює над формуванням довгострокової стратегії її розвитку.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді України у п'ятницю, повідомляє Урядовий портал.

"Кадрова політика - одна справа, а інша справа - формування стратегії розвитку космічної галузі. Зараз ми працюємо над тим, щоби сформувати перспективу на роки вперед - космічна галузь не може розвиватися за один-два місяці або рік - для того, щоби чітко розуміти, що ми інвестуємо в космічну галузь, і що ми будемо мати на виході", - заявив Гройсман.

За його словами, Україна має достатньо високий потенціал щодо розвитку космічної галузі, який у попередні роки часто умисно не використовувався.

"Як і обороноздатність нашої країни, як і космічна галузь, так і інші високотехнологічні виробництва просто знищувалися, і знищувалися зсередини самої системи. У тому числі у цьому були зацікавлені ті, хто хотів послабити Україну", - зауважив він.

Гройсман зазначив, що зважаючи на жахливий стан, в якому перебуває космічна галузь країни, потрібно було ухвалювати кадрові рішення, що і було зроблено урядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-