Рада зробила перший крок до створення Дорожнього фонду

Рада зробила перший крок до створення Дорожнього фонду

Укрінформ
Народні депутати підтримали в першому читанні законопроект № 4014-а "Про внесення змін до закону України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України" щодо вдосконалення механізму фінансування дорожньої галузі".

За відповідне рішення проголосували 286 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив під час виступу з трибуни ВР один з авторів законопроекту, народний депутат від фракції "Народний фронт" Віталій Корчик, документом передбачається створення Дорожнього фонду у складі спеціального фонду Державного бюджету.

Також, за його словами, проект закону виписує конкретні джерела наповнення фонду та напрямки видатків з нього.

Він розповів, що кошти з Дорожнього фонду розподілятимуться автоматично на дороги державного та місцевого значення відповідно по 62 і 35 відсотків, а ще 3 відсотки спрямовуватиметься на покращення безпеки дорожнього руху.

Згідно з текстом ухваленого законопроекту, вихідна частина Дорожнього фонду формуватиметься за рахунок надходжень від акцизного податку з вироблених в Україні нафтопродуктів транспортних засобів; акцизного податку з введення на митну територію України нафтопродуктів і транспортних засобів; ввізного мита на нафтопродукти і транспортні засоби та шини до них; плати за проїзд автомобільними дорогами; коштів спеціального фонду Держбюджету тощо.

Планується, що законопроект у разі ухвалення набере чинності з 1 січня 2017 року.

Крім того, парламентарії ухвалили за основу дотичний до попереднього законопроект 4015-а про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо вдосконалення механізму фінансування дорожньої галузі.

Це рішення підтримали 275 народних депутатів.

Після голосування за законопроекти Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про закриття вечірнього пленарного засідання парламенту. Наступне розпочнеться в п'ятницю 7 жовтня о 10 ранку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-