Лагард - членам МВФ: Дійте, будь-ласка

Лагард - членам МВФ: Дійте, будь-ласка

Укрінформ
Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард закликала уряди всіх країн не відступати від спільних глобалізованих зусиль, спрямованих на підвищення темпів зростання світової економіки.

Про це вона заявила в четвер на прес-конференції в Вашингтоні напередодні відкриття щорічних зборів МВФ і Світового банку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Відступ від глобалізації та мультилатералізму (принципу багатосторонніх відносин) є серйозним ризиком в час, коли міжнародне співробітництво і координація життєво важливі, як ніколи", - наголосила глава МВФ.

Вона закликала уряди "збалансувати" політичні важелі та оживити попит і підвищити продуктивність, а також забезпечити вигоди від технологій і глобалізації.

"Ключовою є потреба діяти прямо зараз, тож мій меседж до членів МВФ завтра (під час відкриття зборів МВФ і СБ – ред.) буде таким: "Дійте, будь-ласка", - заявила Лагард.

Вона висловила сподівання, що, за результатами роботи щорічних зборів у Вашингтоні, "кожен міністр фінансів, кожен глава центробанку поїде назад додому з думкою "Що я можу зробити для того, щоб покращити зростання?"

За останнім прогнозом МВФ, зростання світової економіки погіршилось на 0,1 процентних пункти – до 3,1% в 2016 році та 3,4% в 2017 р. Серед причин незначного падіння були названі референдум Brexit щодо виходу Великої Британії з ЄС, а також менше, ніж очікувалось, зростання економіки США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-