У Гонтаревої чекають ще більше депозитів

У Гонтаревої чекають ще більше депозитів

Укрінформ
Національний банк України на фоні відновлення довіри населення та бізнесу до банківського сектору очікує на прискорення притоку гривневих вкладів до банків у наступних кварталах.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"У наступних кварталах НБУ очікує на прискорення притоку гривневих вкладів до банків завдяки поступовому відновленню довіри населення та бізнесу до банківського сектору. Водночас триватиме зниження ставок за депозитами", - йдеться у повідомленні.

У НБУ наголошують, що за 8 місяців 2016 року кошти населення у платоспроможних банках зросли на 4,8% у національній валюті та 1,9% в іноземній валюті. Разом з тим ставки за вкладами у гривні протягом звітного періоду знижувалися паралельно з переглядом НБУ облікової ставки, яку знижено з 22% на початку року до 15% станом на 16 вересня.

Окрім цього, приплив коштів населення та бізнесу дозволив платоспроможним банкам повернути Національному банку у січні-серпні 22 млрд грн заборгованості за стабілізаційними кредитами та рефінансування (за основною сумою, без урахування нарахованих відсотків).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-