ВР перерозподілила польський кредит на розбудову прикордонної інфраструктури

ВР перерозподілила польський кредит на розбудову прикордонної інфраструктури

Укрінформ
Верховна Рада змінила порядок використання коштів кредиту уряду Польщі у розмірі 100 мільйонів євро на розбудову прикордонної інфраструктури.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2016 рік» щодо використання кредиту уряду Республіки Польща на умовах пов'язаної допомоги» підтримали 298 нардепів.

Документом передбачено змінити порядок використання коштів кредиту, що будуть залучені відповідно до міжурядової угоди між Україною та Польщею на реалізацію проекту розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури, облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону та інші проекти. 

«Ми пропонуємо внести такі зміни з приводу використання 100 мільйонів євро кредиту Республіки Польща. Це поможе нам значно покращити наші переходи на кордоні: прикордонні і митниці... Ми пропонуємо направити кредитні кошти: на «Укравтодор» - 68 мільйонів євро, на ДФС - 25 мільйонів євро і на Держприкордонслужбу - 7 мільйонів євро», - сказала перший заступник міністра фінансів Оксана Макарова перед голосуванням.

Як зазначається в пояснювальній записці до документа, у попередній редакції Держбюджету весь кредит спрямовувався лише Укравтодору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-