МВФ сказав, які країни стали уразливішими до фінансових шоків

МВФ сказав, які країни стали уразливішими до фінансових шоків

Укрінформ
Країни з ринком, що формується, до переліку яких входить у тому числі Україна, стали більш інтегрованими до світової фінансової системи, що розширює їхні можливості, але також підвищує для них ризики фінансових шоків.

На цьому наголошується у звіті МВФ "Глобальна фінансова стабільність", представленому в середу у Фонді, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Фінансові ринки країн з ринком, що формується, стали в більшою мірою інтегрованими з рештою світу, що дозволило збільшити доступ до капіталу, але також зробило їх уразливими по відношенню до фінансових шоків", - наголосили в МВФ.

Водночас, у Фонді не конкретизували окремі ризики для кожної країни, втім зауважили, що між різними ринками "є важливі відмінності, а також існує потенціал для подальшого поліпшення".

Така небезпека для країн з ринком, що формується, є однією з багатьох, з якими стикається сьогодні глобальна фінансова система, зауважив з цього приводу заступник директора Департаменту фінансів та фінансових ринків МВФ Пітер Детелс. "Зараз потрібні дії, які запевнять, що фінансова система буде адаптована до нової ери та залишиться дієздатною", - наголосив представник Фонду. Крім того, за його словами, потрібно застосувати кроки щоб запобігти появі фінансової та економічної стагнації.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні МВФ оприлюднив результати другого перегляду щодо України в рамках програми кредитування EEF. У розділі, що стосується фінансового сектору, підкреслюється, що за останній період грошово-кредитна політика України "була вміло керованою", а реформи фінансового сектора "почали приносити результати".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-