СЕТАМ почав продаж арештованих земельних ділянок

СЕТАМ почав продаж арештованих земельних ділянок

Укрінформ
Відсьогодні, 5 жовтня, ДП «СЕТАМ» - cистема електронних торгів арештованим майном розпочинає продаж через аукціони арештованих в Україні земельних ділянок.

Про це на прес-конференції в Укрінформі "СЕТАМ освоює нові сфери реалізації майна" заявив генеральний директор ДП “СЕТАМ” Віктор Вишньов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні вступив в силу Закону України «Про виконавче впровадження» і у нас відкривається новий напрям реалізації - це реалізація арештованих земельних ділянок. З сьогоднішнього дня всі земельні ділянки, які були арештовані державними виконавцями можуть бути виставлені на продаж, за винятком земель сільськогосподарського призначення, які знаходяться під мораторієм”, - сказав він.

За словами Вишньова, лише по місту Києву є близько 300 арештованих земельних ділянок.

Як розповів гендиректор підприємства, 14 вересня “СЕТАМ” отримало акредитацію у Фонді державного майна України і у планах співпрацювати з Фондом в рамках реалізації об’єктів малої приватизації.

“Ми отримали повну акредитацію, тобто можливість проведення будь-яких публічних торгів у Фонді держмайна. Так як ми зосереджуємо увагу на електронних торгах, тут ми будемо співпрацювати в рамках реалізації об’єктів малої приватизації. Це специфічна категорія об’єктів, які не увійшли до широкомасштабної приватизації, яку проводить Фонд держмайна, втім дані об’єкти знаходяться у державній власності і потребують подальшого продажу”, - зазначив він.

Ще одним новим напрямом співпраці “СЕТАМ” буде співпраця з органами місцевого самоврядування.

“Інструмент, який був запропонований ДП “Укренерго” буде трансформований для надання послуг з реалізації надлишкового, або непрофільного майна органам місцевого самоврядування. Крім того, можна буде продавати не тільки фізичні активи, а й права, зокрема оренди, користування тощо”, - відзначив Вишньов.

Також система реалізації арештованих активів нещодавно запустила добровільний продаж майна юридичних та фізичних осіб.

“Вже перші лоти знаходяться у системі, це обєкти нерухомості, які будуть торгуватися в середині жовтня, це перші квартири, земельні ділянки. Зазначу, що наш формат співпраці - це отримання винагороди тільки за вдалі торги”, - сказав генеральний директор держпідприємства.

Як повідомлялося, 21 вересня 2016 року ДП “СЕТАМ” підписало договір про співпрацю з організації продажу активів із ДП “Національна енергетична компанія “Укренерго”. В рамках угоди компанія «Укренерго» розпочала реалізовувати свої невикористовувані надлишкові активи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-