Конкурс щодо ділянки

Конкурс щодо ділянки "Юзівська" виграла нікому не відома компанія, Shell пішов

Укрінформ
Обрання переможцем конкурсу з розробки ділянки "Юзівська" невідомої компанії Yuzgas B.V. викликає багато питань. Тому остаточне рішення з цього питання прийматиме Кабінет Міністрів України.

Про це повідомив міністр енергетики Ігор Насалик, якого цитує прес-служба відомства

"Міністр зауважив, що багато питань виникає щодо доцільності обрання переможцем невідомої компанії Yuzgas B.V. З огляду на це Міненерговугілля звернулося до компанії з проханням повідомити про кінцевого бенефіціара. У відповідь на прохання компанія погодилася надати необхідну інформацію для ознайомлення народних депутатів", - йдеться у повідомленні.

"Остаточне рішення з цього питання буде приймати Кабінет Міністрів України", - зазначив Насалик.

Водночас він наголосив, що конкурс проводився прозоро, а переможцем визначено компанію, пропозиції якої виявилися найкращими.

Серед проблемних питань конкурсу Насалик назвав лише вихід із проекту компанії Shell.

"Міністр зупинився на проблемних питаннях, що стосуються проведення цього конкурсу. Одним із таких питань є вихід із проекту компанії Shell. Насалик запевнив учасників наради, що мав особисту розмову з представниками Shell, які підтвердили відмову від подальшої участі в проекті з розробки Юзівського родовища", - йдеться у повідомленні.

За словами Насалика, минулого четверга за участю Громадської ради було проведено зустріч із громадськістю, експертами та журналістами, яким надано інформацію щодо процедури проведення конкурсу на розроблення ділянки «Юзівська».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-