МВФ назвав ключові рекомендації українській владі

МВФ назвав ключові рекомендації українській владі

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд оприлюднив результати другого огляду виконання Україною умов програми розширеного кредитування (EFF), де також визначив рекомендації українській владі для забезпечення подальшої стабільності та продовження співпраці.

Текст документа оприлюднений на офіційному сайті Фонду.

"Ключове значення для забезпечення середньострокової стійкості має подальший прогрес у сфері фінансових реформ. Влада повинна уникати змін у податковій політиці, які призводять до зростання дефіциту. Акцент має бути зроблений на поліпшенні податкового та митного адміністрування", - зазначається в документі.

Крім того, звертається увага на пенсійну реформу, яка має знизити великий структурний дефіцит Пенсійного фонду, допомогти зменшити бюджетний дефіцит і державний борг, а також "створити можливості для доведення пенсій до стійких рівнів у перспективі".

Грошово-кредитна політика була вміло керованою і реформи фінансового сектора почали приносити результати, зазначили у МВФ. "Пріоритетні зусилля слід і надалі зосереджувати на скороченні інфляції та відновленні міжнародних резервів", - підкреслили у Фонді, додавши також про необхідність скорочення адміністративних ресурсів. Владі також рекомендується сприяти подальшому зміцненню банківської системи через рекапіталізацію та інші заходи.

"Стійке відновлення вимагаєзавершення структурних перетворень економіки, де багато чого ще належить зробити, в тому числі в боротьбі з корупцією і підвищення ефективності управління", - зазначили у МВФ. Це також важливо для збільшення інвестицій. "Вирішальний старт повинен бути зроблений з перебудовою і роздержавлення державних підприємств, а також кримінального переслідування випадків корупції на високому рівні", - підкреслили у Фонді.

Окремо в МВФ наголосили на необхідності завершення реструктуризації суверенного боргу, що належить приватним власникам облігацій. "Важливо, щоб рішення по залишках суверенної заборгованості били зроблені в найкоротші терміни", - підкреслюється в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-