З середи набуває чинності

З середи набуває чинності "закон про боржників" - що зміниться

Укрінформ
З 5 жовтня набуває чинності Закон «Про виконавче провадження», прийнятий замість нині діючого Закону 1999 року.

Як наголошує "Хвиля", новим законом визначено, що примусове виконання рішень на підставі відповідних документів можуть виконувати як державні, так і приватні виконавці.

Також уточнено заходи примусового виконання рішень, якими визнано: звернення стягнення на грошові кошти, цінні папери, інше майно (майнові права), корпоративні права, майнові права інтелектуальної власності, об'єкти інтелектуальної, творчої діяльності, інше майно боржника, звернення на зарплату, пенсію, стипендію та інший дохід боржника, вилучення у боржника і передача стягувачеві предметів, зазначених у рішенні, заборона боржникові розпоряджатися та/або користуватися майном, яке належить йому на праві власності.

Повідомляється, що конкретизовані та строки проведення виконавчих дій. Так, арешт на майно (грошові кошти) накладається не пізніше наступного робочого дня після його виявлення, платіжні вимоги на примусове списання коштів надсилаються не пізніше наступного робочого дня з дня накладення арешту, опис і арешт майна проводиться не пізніше 5-го р. д. з дня отримання інформації про його місцезнаходження.

Під час перевірки майнового стану боржника за місцем проживання (перебування) фізичної особи і місцезнаходженням юридичної особи здійснюються опис і арешт виявленого майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-