Укрнафта вирішила з 1 жовтня підвищити зарплати працівникам

Укрнафта вирішила з 1 жовтня підвищити зарплати працівникам

Укрінформ
Керівництво ПАТ «Укрнафта» ухвалило рішення підвищити на 15% оклади і тарифні ставки працівникам компанії. Підвищення відбудеться з 1 жовтня поточного року.

Про це повідомляється на сайті компанії.

"Менеджмент ПАТ «Укрнафта» продовжує процес реструктуризації, спрямований на підвищення ефективності та конкурентоспроможності компанії, в тому числі на побудову оновленої системи оплати праці. У межах цього процесу керівництво ПАТ «Укрнафта» ухвалило рішення підвищити на 15% оклади і тарифні ставки працівникам компанії. Крім того, для співробітників робітничих професій вводиться тимчасова додаткова щомісячна виплата в розмірі 15% від місячного доходу", - йдеться у повідомленні.

Підвищення зарплат відбудеться з 1 жовтня поточного року і торкнеться працівників усіх структурних одиниць компанії і апарату управління (за винятком відділень реалізації нафтопродуктів і управління з виробництва аміаку НГВУ «Полтаванафтогаз»). У співробітників відділень реалізації нафтопродуктів і управління з виробництва аміаку НГВУ «Полтаванафтогаз» підвищення відбудеться в грудні, одночасно з підвищенням мінімальної заробітної плати в країні. Це рішення не стосується співробітників, які працюють на умовах індивідуальних трудових угод.

«Укрнафта» сильно відстає від середньогалузевих показників як за рівнем оплати праці, так і за продуктивністю праці. Ми почали реструктуризацію структурних одиниць, і перегляд рівня зарплат є частиною проекту по трансформації компанії. Водночас треба розуміти, що без досудової санації майбутнє «Укрнафти» і добробут наших працівників опиниться під загрозою», - зазначив голова правління ПАТ «Укрнафта» Марк Роллінс.

Зазначається, що середньомісячна зарплата в ПАТ «Укрнафта» за 6 місяців 2016 року становила 6662 грн.

Це друге підвищення заробітних плат у компанії у поточному році, в травні тарифні ставки і оклади зросли на 5%.

Нагадаємо, згідно з контрактом Роллінса, його зарплата становить 500 тисяч доларів у гривневому еквіваленті. Бонус за результатами кожного фінансового року складе 2% від суми чистого прибутку «Укрнафти». Роллінса і членів його сім'ї забезпечать медстраховкою, відшкодуванням витрат на проживання в Києві (5 тисяч доларів) і службовим авто. Також у контракті прописано зобов'язання компанії виплатити борги держави, в тому числі по дивідендах.

Борг Укрнафти перед бюджетом за підсумками першого півріччя 2016 року перевищив 15 мільярдів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-