Платіжний баланс за вісім місяців звели в

Платіжний баланс за вісім місяців звели в "плюс" $533 мільйони – НБУ

Укрінформ
У серпні 2016 року платіжний баланс було зведено з незначним профіцитом $16 млн.

Про це інформує прес-служба НБУ.

У Нацбанку зазначили, що це було зумовлене такими факторами:

- збільшенням від’ємного сальдо поточного рахунку до $414 млн за рахунок розширення дефіциту торгового балансу. (Хоча експорт товарів підвищився, імпорт товарів зростав більш значними темпами насамперед за рахунок збільшення поставок енергоносіїв. Крім того, тривало збільшення імпорту товарів як інвестиційного, так і споживчого призначення на тлі пожвавлення внутрішнього попиту)

- чистими залученнями за фінансовим рахунком на суму $417 млн, які, як і в попередні місяці, були забезпечені приватним сектором. (Зокрема, надходження прямих іноземних інвестицій, на відміну від попередніх місяців, майже повністю були спрямовані до реального сектору. Також тривало скорочення готівкової валюти поза банками, хоча й меншими темпами)

"У січні-серпні 2016 року сальдо поточного рахунку платіжного балансу було від'ємним і становило $1,4 млрд. Однак дефіцит поточного рахунку був компенсований чистими залученнями за фінансовим рахунком. Як наслідок, додатне сальдо зведеного платіжного балансу становило $533 млн", - підкреслили в НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-