Іран зацікавився українським обладнанням для своїх електростанцій

Іран зацікавився українським обладнанням для своїх електростанцій

Укрінформ
Економічні відносини з Іраном сьогодні перебувають у центрі уваги керівництва України і набувають нових темпів розвитку.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час робочої зустрічі з представниками Міністерства енергетики та Посольства Ісламської Республіки Іран, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

«Для більш інтенсивної роботи створено Українсько-іранський торговий дім, який може стати платформою для реалізації спільних проектів, у тому числі в енергетиці», - наголосив міністр, додавши, що в Україні достатньо фірм, готових до співпраці з іранським бізнесом.

Крім того, за словами Насалика, під час зустрічі Вишеградської четвірки порушувалося питання щодо постачання енергоносіїв з Ірану територією України, яке було підтримане всіма сторонами. «Це ще раз підтвердило перспективність намірів щодо використання можливостей України для постачання іранської нафти до європейських країн», - наголосив глава Міненерговугілля.

За його словами, Україна високо цінує кадровий потенціал ІРІ, тому іранська сторона має можливість брати участь у проектах щодо нафтогазової інфраструктури. Зокрема, країна може представити потенціал свого нафтогазового сектору на виставці 26-29 жовтня в Україні.

Насалик також звернув увагу на той факт, що розвиток співпраці з "Турбоатомом" відкриває широкі можливості для забезпечення потреб іранських електростанцій. «Турбіну виготовляють до 2 років, тому вже на сьогодні є можливості як щодо постачання готових турбін, так і укладення договорів для виготовлення та постачання турбін для генерацій Ісламської Республіки Іран», - зазначив він.

Перспективи співпраці є й у вугільній галузі - зокрема, Міненерговугілля готове надати іранській стороні інформацію для вивчення можливості участі у приватизації українських шахт.

Зі свого боку Іран висловив готовність розглянути можливості співпраці та інвестицій у вугільну промисловість і звернувся з проханням про отримання відповідної інформації для передачі іранським компаніям. Представники ІРІ також повідомили про зацікавленість у постачанні українського обладнання для електростанцій країни та їх обслуговуванні.

Експерти Міністерства енергетики Ісламської Республіки Іран перебувають в Україні на запрошення міністра енергетики та вугільної промисловості з метою реалізації Меморандуму про взаєморозуміння П’ятого засідання Міжурядової Українсько-Іранської спільної комісії з економічного та торговельного співробітництва. Вони ознайомилися з виробничими потужностями "Турбоатома, "Котлотурбоатома", відвідали Трипільську ТЕС та провели низку фахових зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-