АМКУ та НКРЕКП розділили повноваження з нагляду за енергоринком

АМКУ та НКРЕКП розділили повноваження з нагляду за енергоринком

Укрінформ
Антимонопольний комітет України та Національна комісія з регулювання на ринках електроенергетики та комунальних послуг підписали меморандум про співпрацю з контролю за конкуренцією на ринку електроенергетики.

Про це на брифінгу заявив голова АМКУ Юрій Терентьєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Антимонопольний комітет України та НКРЕКП підписали спільний меморандум про посилення співпраці на ринку енергетики", - сказав Терентьєв.

За його словами, текст меморандуму передбачає чітке розмежування повноважень між АМКУ та НКРЕКП з контролю за конкуренцією на ринку енергетики.

"На адресу АМКУ щороку надходить до 4 тисяч заяв про зловживання на ринку енергетики. Дрібні порушення прав споживачів, такі як дискримінація при підключенні або безпричинне відключення від енергопостачання братиме на себе НКРЕКП, оскільки вона може оперативніше реагувати на такі речі. Однак ми розуміємо, що з дрібних порушень і складаються зловживання на ринку, тому якщо будуть масовані скарги на дії того чи того енергопостачальника - це вже буде компетенція АМКУ", - зазначив посадовець.

Крім того, додав він, домовлено, що обидві структури обмінюватимуться інформацією задля якнайскорішого вирішення проблемних питань на ринку енергетики.

"Такий меморандум є важливим кроком в контексті реформування галузі енергетики в Україні. Йде багато процесів - формування ринку енергетики, також - запровадження контролю за державною допомогою, у тому числі і на ринку енергетики. Тому, сподіваюся, наша співпраця з НКРЕКП у цій сфері після підписання меморандуму стане ефективнішою", - наголосив керівник АМКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-