Борг Януковича: глава Мінфіну РФ переніс зустріч з Данилюком

Борг Януковича: глава Мінфіну РФ переніс зустріч з Данилюком

Укрінформ
Глава Мінфіну РФ Антон Сілуанов розраховує зустрітися зі своїм українським колегою Олександром Данилюком після осінньої сесії МВФ і Світового банку, можливо, на території Німеччини.

Про це повідомляє Інтерфакс.

У вівторок стало відомо, що Сілуанов не буде брати участь в осінній сесії Міжнародного валютного фонду і Світового банку та засіданні фінансової G20 у Вашингтоні 6–9 жовтня. Відповідно, скасувалася і запланована раніше у Вашингтоні зустріч з міністром фінансів України Олександром Данилюком з питання про борг перед РФ за євробондами на $3 млрд.

«Сподіваємося перенести зустріч на пізніший термін, сподіваємося, що вона відбудеться на території посередника, у даному випадку – ФРН», – сказав Сілуанов журналістам у середу. «Можливо, у Німеччині зустрінемося», – додав він.

Раніше міністр фінансів РФ заявляв, що Росія готова на досудові домовленості з Україною з «боргу Януковича».

Сілуанов також говорив, що має намір зустрітися з міністром фінансів України Олександром Данилюком у Вашингтоні на початку жовтня за посередництвом Німеччини.

«Є у наших планах зустрітися у Вашингтоні з міністром фінансів України за посередництва Федеративної республіки Німеччини. Такі домовленості є», – сказав він.

Як відомо, Росія домагається виплати Україною «боргу Януковича» – трьох мільярдів доларів, які влада колишнього президента взяла наприкінці 2013 року. Україна наполягає на реструктуризації цього боргу, як це було зроблено з іншими зовнішніми боргами країни.

Очікується, що розгляд позову Росії до України за «боргом Януковича» відбудеться 17–20 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-