Уряд ФРН не збирається

Уряд ФРН не збирається "рятувати" Deutsche Bank

Укрінформ
Влада Німеччини не підтримуватиме фінансово Deutsche Bank, який опинився в справжній “борговій ямі”.

Про це заявив на брифінгу в Берліні в понеділок офіційний представник уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Немає ніяких підстав для спекуляцій про те, що вона (державна допомога. - Ред.) буде надана", - сказав Зайберт, додавши, що федеральний уряд у подібних дискусіях участі не бере.

Представник Меркель також зазначив, що уряд виходитиме з того, що Міністерство юстиції США погоджувало питання платежів з іншими кредитними організаціями і “навіть після закінчення цієї процедури буде досягнутий справедливий результат”.

На тлі новин з уряду котирування акцій Deutsche Bank у понеділок обрушилися на Франкфуртській біржі на 6,05% до 10,7 євро за папір, що є найнижчим показником з 1980-х років, потягнувши за собою й інших учасників торгів.

Як повідомляв Укрінформ, американські регулювальники вимагають від Deutsche Bank 14 млрд доларів (12,5 млрд євро) штрафу у зв'язку з тим, що нібито в період з 2005 по 2007 рік мало місце маніпулювання цінами на іпотечні папери. Вони стверджують, що саме ці операції німецького банку спровокували обвал на ринку нерухомості США в кризовому 2008 році. Окрім того, торік у банку почалися серйозні неприємності в Росії, де його запідозрили в допомозі російським клієнтам міняти рублі на долари в обхід закону і санкцій і таким чином пособництві виведенню коштів за кордон. В даному випадку розмір штрафів може досягти 4 мільярдів доларів. Крім того, в травні 2015 року банк був також оштрафований на рекордну суму в 2,5 млрд доларів за участь в маніпулюванні процентною ставкою міжбанківського кредитування LIBOR.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-