Україна може допомогти у вирішенні проблеми голоду в світі - Кутовий

Україна може допомогти у вирішенні проблеми голоду в світі - Кутовий

Укрінформ
Український аграрний сектор має достатньо ресурсів, які можуть допомогти у вирішенні глобальних проблем, таких як боротьба з голодом та бідністю у світі.

Про це міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий заявив під час зустрічі з представниками Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН в Україні, повідомляє прес-служба Мінагрополітики. 

«Україна має значні сільськогосподарські ресурси, які можуть допомогти у вирішенні глобальних проблем, таких як боротьба з голодом та бідністю, забезпечення сталого розвитку найбідніших країн. Вітчизняний аграрний сектор постійно зміцнює свої позиції на світових ринках продовольства», - сказав Кутовий.

У свою чергу, уповноважений представник Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні Дорте Елехаммер повідомила, що ВПП продовжуватиме підтримку внутрішньо переміщених осіб, які проживають на територіях, підконтрольних уряду України. 

«Допомога також буде направлена на відновлення малих сільськогосподарських одиниць та підтримку дрібних фермерів на рівні домашніх господарств», - запевнила Елехаммер.

За її словами, організація продовжує розробку проекту з надзвичайної допомоги та відновлення України протягом 2017 року.

«Проектом передбачена реалізація програм, спрямованих на охорону та відновлення засобів для літніх людей, інвалідів та тих, хто не мав можливості покинути постраждалі від конфлікту райони Донецької і Луганської областей, на тимчасово окупованих територіях і вздовж лінії зіткнення», - розповіла Елехаммер.

Також представники ВПП ООН в Україні гарантували, що й надалі реагуватимуть на потреби людей та братимуть до уваги ситуацію на сході України.

Довідка. До 2014 року Всесвітня продовольча програма не проводилась в Україні. З листопада 2014 року ВПП є координатором кластеру питань продовольчої безпеки та реалізовує з цією метою в Україні Програму розширення допомоги з бюджетом 21,46 млн дол. США і протягом 2015-2016 рр. збільшила операційний бюджет до 30 млн дол. США.

З початку діяльності у режимі надзвичайної ситуації в листопаді 2014 року ВПП надала допомогу понад 550 тис. постраждалим: 370 тис. отримали продовольчі пайки, а 180 тис., де продовольчі ринки функціонують добре, отримали грошову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-