Україні за 20 років потрібно залучити до 200 млрд доларів інвестицій - Ложкін

Україні за 20 років потрібно залучити до 200 млрд доларів інвестицій - Ложкін

Укрінформ
Україні протягом 20 років для стійкого економічного зростання потрібно залучити 120-200 млрд доларів.

Про це заявив керівник Національної інвестиційної ради Борис Ложкін на VIII Міжнародному економічному форумі "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Економіка країни вже досягла дна й починає рости. Цей найбільш відповідний час, щоб вкладати гроші у країну, поки активи ще дешеві, але незабаром значно подорожчають", - підкреслив Ложкін.

Щодо Харкова, то, враховуючи, що доля області у ВВП України становить 7%, регіону потрібно залучити для свого розвитку 15 млрд дол. за 20 років, тобто по 750 млн дол. на рік. «Чи можливо це? Так! Харківщина - одна з небагатьох областей, у якої є близько 50 готових проектів як для великих, так і для дрібних інвесторів", - зазначив Ложкін.

За його словами, ще одна умова залучення інвестицій - ефективний державний менеджмент, але це питання в області, на думку Ложкіна, вирішене: і колишній глава Харківської ОДА Ігор Райнін, і нинішній керівник області Юлія Світлична - це "нові люди з новим мисленням, які думають про інвесторів і створюють для них комфортні умови".

Як зазначив Ложкін, на умовах створення банку проектів і формування комфортної "екосистеми" для бізнесу працюватиме і Національна інвестиційна рада.

Нинішній форум зібрав у Харкові півтисячі учасників: дипломатів, державних діячів, народних депутатів, бізнесменів і учених із 30-стран світу.

Як підкреслив на його відкритті нещодавній голова Харківської ОДА, а зараз глава Адміністрації Президента Ігор Райнін, "форум - це сигнал для інвесторів, які хочуть розвивати бізнес у комфортних і безпечних умовах".

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-