Бізнес-центр

Бізнес-центр "Парус" ділять Фірташ, Алієв і Фукс - ЗМІ

Укрінформ
Девелопер Вагіф Алієв викуповує 50% у великому київському бізнес-центрі "Парус" у свого партнера Дмитра Фірташа.

Про це повідомили ЛІГА.net кілька співрозмовників з оточення обох бізнесменів.

"Передача прав на половину ТЦ буде безгрошовою. За частку в "Парусі" Алієв повинен погасити понад $50 млн боргу компанії Фірташа", - пише видання.

Group DF Фірташа володіла половиною "Паруса" через компанію "Передові технології плюс". Ще 50% зараз контролює компанія "Мандарин Плаза" Вагіфа Алієва.

"Частка компанії "Мандарин Плаза" в бізнес-центрі "Парус" не змінилася", - говорить перший заступник голови правління "Мандарин Плаза" Олександр Черницький.

"Я це не коментую", - сказав керуючий директор Group DF Борис Каснянський.

Вагіф Алієв також відмовився від коментарів, посилаючись на незавершеність угоди.

Інформація про переведення боргу компанії Фірташа має непряме підтвердження. Станом на кінець 2015 року "Передові технології плюс" заборгували банкам 1,3 млрд грн, пише "Эономическая правда" з посиланням на звіт компанії.

Приблизно у таку ж суму оцінюється частка бізнесмена в ТЦ. "Ринкова вартість "Паруса" становить $80-100 млн", - говорить співвласник девелоперської компанії "XXI Століття" Олег Салмін.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб, кінцевим бенефіціаром компанії "Передові технології плюс" нещодавно став нікому не відомий Андрій Петиченко. Він же очолив компанію 2 червня цього року.

Протягом останніх 5 років Вагіф Алієв посилює свої позиції на київському ринку нерухомості. У цьому роцы девелопер має намір відкрити один із найбільших у столиці торгово-розважальних центрів Lavina Mall, а у наступному - Blockbuster Mall та Ocean Mall.

Для інвестицій в частину своїх проектів наприкінці минулого року бізнесмен продав Arena Entertainment площею близько 6 000 кв. м, кілька тижнів тому була завершена угода з продажу бізнес-центру Senator. Крім того, близько 1,5 млрд грн "Мандарин Плаза" заборгувала кільком українським банкам. Звідки у нього гроші на покупку половини Фірташа в "Парусі"?

Видання зазначає, що купівлею бізнес-центру цікавився російський підприємець Павло Фукс. Про це розповіли два великих українських бізнесмена.

За однією з версій, ще до виходу Фірташа Алієв вів з Фуксом переговори про продаж своєї половини "Паруса". Співрозмовник з оточення Алієва каже, що переговори були, але нічим не закінчилися. Алієв стверджує, що не продавав своєї половини бізнес-центру.

Фукс - виходець з Харкова, власник MosCityGroup - девелопера проекту Москва-Сіті в російській столиці.

Бізнес-центр "Парус" - одна з перших будівель класу "А", яка була побудована в Києві. Її висота - 33 поверхи, площа - 75 000 м. кв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-