ГПУ розслідує 10 кримінальних справ щодо зловживань на ОПЗ - Луценко

ГПУ розслідує 10 кримінальних справ щодо зловживань на ОПЗ - Луценко

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що слідчі прокуратури Одеської області та ГПУ розслідують 10 кримінальних справ за фактами зловживань на Одеському припортовому заводі, який зараз простоює.

Виступаючи на прес-конференції в Одесі, Луценко заявив, що особливий інтерес для слідства становить законність діяльності підприємств, причетних до постачання сировини та збуту продукції ОПЗ, інформує кореспондент Укрінформу.

"ГПУ перевіряє повідомлення групи народних депутатів стосовно створення угруповання, що нібито завдало фінансових збитків ОПЗ. Я вважаю звернення депутатів важливим джерелом інформації. Коли йдеться про зловживання з боку посадовців припортового заводу, то можу повідомити, що слідчі розслідують більше десяти справ. Наразі в інтересах слідства не можу поділитися подробицями... Скажу лише, що вважаю зупинку ОПЗ не лише колосальним ударом по економіці області. Те, що зупинено завод на старті приватизації, мені дуже не подобається. Але жодного суспільно значущого результату перевірок навести не можу", - зазначив Луценко.

"Ми досліджуємо ситуацію на ОПЗ, починаючи від 2009 року, - зауважив генпрокурор, - причому особливий інтерес викликають фірми, які торгували продукцією цього заводу за цінами, що істотно відрізнялися від інших компаній. Вивчаємо також обставини виникнення газового боргу компаній пана Фірташа".

Є питання і до діяльності посадовців ОПЗ після 2010 року, яка призвела до зупинки підприємства, додав Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер уряд зобов'язав Нафтогаз поставити Одеському припортовому заводу 300 млн кубометрів газу до 31 грудня "для власної господарської діяльності на безперебійній основі, тобто незалежно від наявності заборгованості за природний газ". 

14 липня у справі про розтрату коштів ОПЗ було затримано голову наглядової ради заводу Сергія Перелому й першого заступника директора цього підприємства Миколу Щурикова.

17 липня сплив термін затримання Щурикова, і його звільнили. 1 серпня Апеляційний суд Києва також випустив з-під варти Перелому.

2 вересня Солом'янський райсуд Києва відхилив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро про відсторонення Щурикова з посади першого заступника директора Одеського припортового заводу.

Зауважимо, НАБУ підозрює Перелому у причетності до розкрадання коштів ОПЗ у ході покупки заводом природного газу у ТОВ "Енергоальянс". Перелома на той час займав посаду голови наглядової ради Одеського припортового заводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-