Президент Енергоатома провів виїзну нараду на Южно-Українській АЕС

Президент Енергоатома провів виїзну нараду на Южно-Українській АЕС

Укрінформ
Президент ДП НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський у вівторок, 20 вересня, провів виїзну нараду на Южно-Українській АЕС.

Про це інформує прес-служба компанії.

У нараді щодо ознайомлення з ходом реалізації проекту "Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1...3 на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах Южно-Української АЕС" також взяв участь начальник управління атомно-промислового комплексу Міненерго Григорій Плачков.

Недашковський і Плачков оглянули будівельний майданчик бризкальних басейнів, обговорили з фахівцями НАЕК "Енергоатом", ВП "Атомкомплект", Южно-Українського енергокомплексу та генерального підрядника ПАТ "Юженергобуд" низку питань, що виникли в процесі реалізації ключового для ЮУАЕС і Енергоатома проекту. Зокрема, йшлося про будівництво струменеспрямовуючої споруди в акваторії Ташлицького водосховища та про підготовку до проведення аукціону на право виготовлення основного насосного обладнання.

Вказаний проект був затверджений Кабінетом міністрів на початку року. Його реалізація дозволить уникнути втрат виробництва електроенергії на ЮУАЕС через високу температуру циркуляційної води та зняти обмеження потужності южно-українських енергоблоків, викликані недостатньою охолоджувальною здатністю Ташлицького водосховища в спекотні літні періоди.

"Реконструкція системи техводопостачання ЮУАЕС передбачає реалізацію трьох проектів: будівництво 5 бризкальних басейнів, облаштування струменеспрямовуючої споруди (завіси) в акваторії Ташлицького водосховища, а також комплексу споруд для заповнення та підживлення водойми-охолоджувача. Загальна вартість будівництва об'єктів складає 1214,4 млн грн. Тривалість будівництва - 36 місяців. Практичну реалізацію проекту реконструкції системи техводопостачання ЮУАЕС розпочато в середині березня", - йдеться в повідомленні.

Предметом уваги керівників галузі став також хід виконання робіт з коригування ще одного масштабного проекту - добудови Ташлицької ГАЕС з підвищенням рівня Олександрівського водосховища до позначки 20,7 м.

Южно-Український енергетичний комплекс розташований на півдні України в Миколаївській області. До його складу входять Южно-Українська атомна станція (три атомні енергоблоки сумарною потужністю 3000 МВт), Олександрівська гідростанція на річці Південний Буг (2 гідроагрегати, сумарна потужність 11,5 МВт) і високоманеврена Ташлицька гідроакумулююча станція (в експлуатацію введено першу чергу: 2 гідроагрегати сумарною потужністю в генераторному режимі 302 МВт, у стадії будівництва друга черга – гідроагрегат №3). Розпорядженням уряду від 21 листопада 2007 року "Про затвердження проекту завершення будівництва Ташлицької ГАЕС" визначено введення в експлуатацію шести гідроагрегатів ТГАЕС загальною потужністю 900 МВт.

У 1996 році як відокремлений підрозділ підприємство увійшло до складу ДП НАЕК "Енергоатом". За обсягами виробництва Южно-Український енергокомплекс забезпечує потреби в електричній енергії регіону з більш як п’ятимільйонним населенням. За роки існування підприємством вироблено понад 530 млрд кВт·год. електричної енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-