Суд відсторонив Перелому від посади у наглядовій раді Укрнафти

Суд відсторонив Перелому від посади у наглядовій раді Укрнафти

Укрінформ
Солом’янський районний суд м. Києва 20 вересня відсторонив першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз" Сергія Перелому з посади члена наглядової ради компанії "Укрнафта". 

Про це повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

"Наглядова рада цієї компанії (Укрнафти) складається з одинадцяти осіб, шість з яких представляють Нафтогаз і п’ять – міноритарних акціонерів. Після рішення суду кількість представників Нафтогазу і міноритаріїв зрівнялась. Враховуючи те, що колишній співробітник Нафтогазу Петро Столяр відмовляється від участі у засіданнях наглядової ради Укрнафти, представники компанії опинились у цьому органі в меншості", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, «Укрнафта» – це найбільша нафтовидобувна компанія України, в статутному капіталі якої державна частка компанії «Нафтогаз України» становить 50%+1 акція.

Як відомо, 14 липня у справі про розтрату коштів "Одеського припортового заводу" було затримано голову наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому й першого заступника цього підприємства Миколу Щурикова.

1 серпня Апеляційний суд Києва відпустив з-під варти Перелому.

Термін затримання Щурикова сплив 17 липня, його звільнили.

2 вересня Солом'янський райсуд Києва відхилив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро про відсторонення Щурикова з посади першого заступника директора Одеського припортового заводу.

Зауважимо, НАБУ підозрює Перелому у причетності до розкрадання коштів ОПЗ у ході покупки заводом природного газу у ТОВ "Енергоальянс". Перелома на той час займав посаду голови наглядової ради Одеського припортового заводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-