Україна отримає кредитні гарантії від США на мільярд до жовтня - Гройсман

Україна отримає кредитні гарантії від США на мільярд до жовтня - Гройсман

Укрінформ
Уряд ухвалить рішення про випуск облігацій держпозики під 1 млрд дол. гарантії США, що дасть можливість отримати кошти вже до кінця місяця.

Про це на засіданні уряду заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Сьогодні ми приймемо рішення, внесене Міністерством фінансів, про випуск облігацій державної позики під гарантії Сполучених Штатів в розмірі 1 млрд дол. Це означає, що до кінця місяця цей ресурс надійде, але для цього треба ухвалити відповідні рішення», - сказав Гройсман.

За його словами, транш від Міжнародного валютного фонду був одразу зарахований у валютні резерви держави для стабілізації ситуації.

«А те, що стосується гарантій США, дасть нам змогу досягти маркоекономічної та фінансової стабільності. Дуже важливо, що у бюджеті 2017 року ми закладаємо економічне зростання. Ми можемо скільки завгодно залучати кошти зовні, але врешті-решт потрібно стати економічно самодостатніми, щоб не потребувати жодних запозичень. І це наш пріоритет», - підкреслив Прем'єр.

Гройсман наголосив, що Кабмін працюватиме над економічним зростанням та зменшенням запозичень, що залучалися впродовж 25 років.

«Пріоритет уряду лишається незмінним: залучення інвестицій, збільшення споживання на внутрішньому ринку. Ще один надважливий напрямок - підвищення спроможності по українському експорту», - розповів Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-