Світовий банк підтвердив намір дати Нафтогазу $500 мільйонів

Світовий банк підтвердив намір дати Нафтогазу $500 мільйонів

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Світовий банк вітають рішення уряду України скасувати внесені минулого тижня зміни до статуту НАК "Нафтогаз України".

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі ЄБРР.

"Ми дуже раді, що ця ситуація зрештою призвела до відновлення консенсусу щодо необхідності досягнення спільної мети трансформування корпоративного управління в НАК "Нафтогаз України" та прискорення кроків, необхідних для підготовки цієї компанії до розукрупнення. Це є однією з найважливіших реформ в Україні та наріжним каменем стратегії ЄБРР. Я особливо радий тому рівню відкритості та співробітництва, якого ми досягли", - зазначив керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж.

У свою чергу директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен зазначив, що фінустанова готова продовжувати надання Україні підтримки у реалізації важливих реформ.

"Ми вітаємо потужне бажання уряду прискорювати реформи в газовому секторі та його відданість цій меті", - сказав Кахконен.

Як нагадали у ЄБРР, установа вже надала НАК "Нафтогаз України" кредит на суму $300 млн, а Світовий банк готується надати цій компанії гарантію на суму $500 млн для закупівлі природного газу.

Як повідомлялося, український уряд ухвалив рішення прискорити розподіл НАК "Нафтогаз України" на окремі компанії, що займатимуться видобуванням, постачанням і транзитом, відповідно до правил ЄС. На етапі підготовки до розукрупнення НАК "Нафтогаз України" буде підпорядковуватися безпосередньо Кабінету Міністрів. Нещодавно прийняті ПАТ "Укртрансгаз", що є дочірнім підприємством НАК "Нафтогаз України" та відповідає за транспортування газу, значні інвестиційні рішення стануть предметом зовнішнього аудиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-