Світовий банк дасть Україні мільярд на розвиток транспорту

Світовий банк дасть Україні мільярд на розвиток транспорту

Укрінформ
Світовий банк залишається надійним партнером уряду України в проведенні системних змін та перетворень.

Про це йшлося на зустрічі Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана із директором Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Сату Кахконен, повідомляє Урядовий портал.

"Переконаний, що пріоритетами нашої взаємодії має бути підтримка проектів в енергетиці, транспорті, муніципальному і соціальному секторах, сільському господарстві, а також у сфері охорони здоров'я і культури", - сказав Гройсман.

У центрі уваги переговорів була тематика, присвячена фінансуванню Світовим банком проектів інфраструктурного та соціально-економічного розвитку, які реалізуються урядом.

Сторони домовилися про залучення експертів та фінансових ресурсів Світового банку на підготовку стратегії розвитку транспортної інфраструктури України. Очікується, що кредитний портфель Світового банку на реалізацію зазначеного проекту становитиме мільярд доларів США.

Окремо Гройсман і Кахконен обговорили питання практичної участі експертів Світового банку у підготовці концепції земельної реформи та системи охорони здоров'я в Україні.

Директор Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові презентувала Прем’єр-міністру підготовлений Світовим банком аналіз програми енергетичних тарифів та субсидій, а також пропозиції щодо її подальшої імплементації в найближчий період.

Учасники зустрічі домовилися продовжити тісну взаємодію з тим, щоб забезпечити фінансову стабільність компаній з централізованого теплопостачання та вдосконалити існуючу програму житлових субсидій.

Прем’єр-міністр також порушив питання щодо необхідності перегляду існуючого кредитного портфеля Світового банку в Україні, зокрема вивчення доцільності подальшої реалізації тих проектів, які на сьогодні впроваджуються повільними темпами.

"Розраховуємо на підготовку спільно зі Світовим банком проектів, спрямованих на посилення конкурентоспроможності української продукції, впровадження нових технологій та реформування фінансового сектору", - зауважив глава уряду.

Фото: www.sobitiy.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-