Розділення Укртрансгазу та Нафтогазу обговорять на форумі у жовтні

Розділення Укртрансгазу та Нафтогазу обговорять на форумі у жовтні

Укрінформ
Питання відділення оператора вітчизняної газотранспортної системи ПАТ "Укртрансгаз" від НАК "Нафтогаз України" стане однією з ключових тем Другого газового форуму України.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив президент ТОВ "Грант Торнтон Україна" Олександр Чалий, повідомляє кореспондент агентства.

"Я думаю, що дискусія стосовно андбандлінгу НАК "Нафтогаз України" та його відносин з ПАТ "Укртрансгаз", яка точиться останні кілька днів, додасть цікавості нашому Газовому форуму", - сказав Чалий.

На його думку, в Україні зберігається висока монополізація газового ринку за рахунок Нафтогазу – і поточні ціни на блакитне паливо не відображають ринкової ситуації.

"Крім того, за рік, на жаль, не вдалося реалізувати положення третього енергетичного пакету та розподілити Нафтогаз та Укртрансгаз. І спроба МЕРТ зробити це викликала шалений спротив. На мою думку, створення урядової робочої групи, яка шукатиме кінцеві шляхи розподілу Нафтогазу та Укртрансгазу, було мудрим рішенням", - зазначив Чалий.

Другий український газовий форум "Створення газового ринку: імітація чи реальність?" відбудеться 12-13 жовтня 2016 року у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-