Кубів хоче передати Нафтогаз в управління уряду

Кубів хоче передати Нафтогаз в управління уряду

Укрінформ
Мінекономіки повернуло "Укртрансгаз" в управління "Нафтогауз". Крім того, перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів виступив з ініціативою передати управління "Нафтогазом" від МЕРТ до Кабміну як колективного органу.

Про це інформує Урядовий портал.

"Було досягнута домовленість скасувати наказ, що вносить зміни до Статуту НАК "Нафтогаз України". Відповідне рішення МЕРТ уже ухвалене. Також було узгоджено, що буде проведено аналіз та оцінку ключових рішень ПАТ "Укртрансгаз", прийнятих останнім часом. Сторони підтримали ініціативу першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва передати управління "Нафтогазом" від міністерства економічного розвитку і торгівлі Кабінету міністрів як колективному органу", - йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив учасників наради у своїй відданості реформам енергетичного сектору. Він також наголосив на необхідності прискорити реформу корпоративного управління НАК "Нафтогаз України" і ПАТ "Укртрансгаз".

З цією метою учасники наради прийняли спільне рішення про створення робочої групи, очолити яку доручено віце-прем'єр-міністру України Володимиру Кістіону. До складу робочої групи увійдуть представники низки міністерств, "Нафтогазу", "Укртрансгазу", а також міжнародних організацій.

За результатами зустрічі Прем’єр наголосив, що реформа НАК "Нафтогаз України" буде проведена належним чином і в найкоротші терміни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-