Порошенко – бізнесу США: Зараз вдалий час для інвестицій в Україну

Порошенко – бізнесу США: Зараз вдалий час для інвестицій в Україну

Укрінформ
Президент Петро Порошенко у Нью-Йорку зустрівся з представниками бізнесу США.

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Бажаю, щоб в один прекрасний день заголовки в газетах про Україну були не про обстріли на Донбасі, але про можливості для міжнародного бізнесу на сході Україні, в тому числі в українському Криму", - зазначив Порошенко.

Він наголосив, що незважаючи на триваючу агресію з боку РФ, Україна продовжує працювати над укріпленням економіки, посиленням обороноздатності, боротьбою з корупцією: "Моєю місією, як Президента, є боротьба з корупцією. Мій головний пріоритет - допомогти Україні позбутися корупційних схем, практик і культури"

Порошенко зазначив, що інвестори відкривають для себе український ринок і користуються наявними можливостями для розвитку своїх виробництв в Україні. Зокрема, він нагадав про запуск промислового вантажного комплексу американської компанії Bunge в Україні. "Ми зараз розпочинаємо реалізацію великої програми приватизації", - наголосив глава держави, додавши, що "зараз правильний час і місце для інвестування в Україну".

Президент нагадав, що в Україні було започатковано систему електронних закупівель ProZorro, яка дозволила вже заощадити сотні мільйонів бюджетних коштів та запобігти корупційним злочинам, проводиться реформа енергетичної системи. Глава держави наголосив, що також було стабілізовано макрофінансову ситуацію, очищено банківську систему.

Окремо Президент звернув увагу на початок реформи судової гілки влади задля викорінення корупції із судів, яка перешкоджає роботі бізнесу. 

Порошенко також нагадав, що нещодавно була створена Національна інвестиційна рада, робота якої спрямована на напрацювання пропозицій задля подолання ключових перешкод для інвестування в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-