Україна може обійтися без вугілля з АТО - Насалик

Україна може обійтися без вугілля з АТО - Насалик

Укрінформ
Україна має можливість збільшити перевалку вугілля у порти до 700-720 тис. тонн на місяць і таким чином впоратися без постачання вугілля із зони АТО.

Про це журналістам розповів міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вчора поклали на склади 40 тис. тонн вугілля. Але основне питання полягає у тому, чи обійдеться Україна без вугілля із зони АТО. Через три місяці роботи я з упевненістю можу сказати: якщо нас будуть шантажувати та не відправляти вугілля із зони АТО, то ми впораємося з цим", - сказав Насалик.

За словами міністра, були проведені наради з портами, у ході яких стало відомо що Україна може завозити до 700-720 тис. тонн вугілля на місяць.

"Якщо нам зараз скажуть у зоні АТО, що припиняють постачання, то нам доведеться спалити більше газу, але ми не пропадемо. Чому ми зробили корекцію запасів газу до 17 млрд кубометрів? Якщо у нас не буде антрацитів, то нам треба десь 1,2 млрд кубометрів газу на газомазутні блоки", - наголосив Насалик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-