Кістіон роз'яснив рішення МЕРТ щодо Укртрансгазу

Кістіон роз'яснив рішення МЕРТ щодо Укртрансгазу

Укрінформ
Рішення Міністерства економічного розвитку і торгівлі щодо зміни Статуту НАК "Нафтогаз", у результаті якого дочірня структура компанії - "Укртрансгаз" - перейшла у підпорядкування Мінекономрозвитку, жодним чином не вплинуло на управління акціями "Укртрансгазу". 100% пакету акцій цієї компанії продовжує керувати "Нафтогаз".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон під час заходів з відкриття лінії електропередачі ХАЕС - ЧАЕС на підстанцію "Київська".

"Нафтогаз як керував 100% пакету акцій "Укртрансгазу", так і продовжує керувати", - пояснив віце-прем'єр.

За словами Кістіона, це рішення мало на меті лише ліквідацію монополії управління "Нафтогазу" в рамках затвердженого минулого року урядом плану дій.

"До організаційно-правової форми це рішення стосунку не має. Була трохи підправлена модель управління ПАТ "Укртрансгаз". Це рішення було однозначно у рамках затвердженого урядом плану дій щодо анбандлінгу "Нафтогазу", тобто ліквідації монополії", - наголосив Кістіон.

Раніше 19 вересня міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів заявив, що у зв'язку з резонансною реакцію призупинив своє рішення про передачу "Укртрансгазу" з підпорядкування НАК "Нафтогаз" у підпорядкування Мінекономрозвитку.

Сьогодні ж заступники Кубіва Юлія Ковалів, Наталя Микольська та Максим Нефьодов зняли з себе відповідальність за передачу "Укртрансгазу" в юрисдикцію МЕРТ. За їхніми словами, зміни до Статуту "Нафтогазу України", затверджені наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, з ними не обговорювалися та не узгоджувалися.

Раніше негативну реакцію на зазначене рішення МЕРТ висловили ряд експертів та інституцій, включаючи ЄБРР.

А голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в кулуарах форуму YES Ukraine 2016 у Києві 17 вересня заявив, що Стокгольмський арбітраж може відмовити "Нафтогазу" у розгляді позову до "Газпрому" щодо транзитного контракту 2009 року через зазначену зміну Міністерством економічного розвитку і торгівлі статуту НАК "Нафтогаз України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-