Кубів призупинив рішення про зміну підпорядкування Укртрансгазу

Кубів призупинив рішення про зміну підпорядкування Укртрансгазу

Укрінформ
Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів заявив, що поки призупинив рішення про перепідпорядкування ПАТ "Укртрансгаз" і відділення його від НАК "Нафтогаз України".

Про це він зазначив під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я готовий визнати, що під час ухвалення рішення (про перепідпорядкування "Укртрансгазу" - ред.) ми не провели належних консультацій - це технічний і певною мірою політичний момент. У зв'язку з цим рішення мною як міністром призупинено", - сказав Кубів.

За його словами, сьогодні у Прем'єр-міністра відбудеться нарада за участю всіх зацікавлених сторін, на якій буде обговорено подальші дії щодо діяльності ПАТ "Укртрансгаз".

"Я хочу наголосити, що ми підемо шляхом створення незалежного правління в "Нафтогаз України" та інших компаніях, пов'язаних з видобутком і транспортуванням газу", - підкреслив урядовець.

Кубів також зауважив, що рішення про перепідпорядкування "Укртрансгазу" пов'язане з необхідністю здійснити поділ "Нафтогазу України" та нормалізації його розрахунків з "Укртрансгазом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-