Укртрансгаз просить Кубіва врегулювати ситуацію з Нафтогазом

Укртрансгаз просить Кубіва врегулювати ситуацію з Нафтогазом

Укрінформ
Рада голів профкомів ПАТ "Укртрансгаз" від імені трудового колективу звернулася до першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку та торгівлі Степана Кубіва з проханням урегулювати ситуацію, що склалася між "Укртрансгазом " та НАК "Нафтогаз України".

Відповідне звернення опубліковане на сайті ПАТ "Укртрансгаз"

"Приводом для занепокоєння з боку "Укртрансгазу " стали неправдиві висловлювання та дії головного комерційного директора "Нафтогазу " Ю. Вітренка та заступника голови правління з фінансово-економічних питань С. Коновця, які на закритій конференції з журналістами безпідставно, різко та у зневажливій формі висловились на адресу "Укртрансгазу ". Більше того, реформи, запропоновані вищезгаданими керівниками НАК, викликають стурбованість трудового колективу щодо їхньої подальшої роботи, особливо напередодні опалювального сезону і разом з тим забезпечення надійного та безперебійного функціонування газотранспортної системи України", - йдеться у повідомленні.

На думку УТГ, "Нафтогаз" "зловживає повноваженнями акціонера і здійснює пряме управління газотранспортною системою ззовні, що суперечить законодавству". Це стало можливим після затвердження нової редакції Статуту "Укртрансгазу" у червні цього року, заявляють у компанії.

"Дії правління НАК щодо реформування спрямовані, з незрозумілих причин, на те, аби втримати монополію і навпаки зміцнити вертикально-інтегровану компанію. При цьому правлінням "Нафтогазу" реалізовувалась спроба розділити газотранспортну систему на систему газопроводів та систему газосховищ, останні з яких мали би входити до складу вертикально-інтегрованої структури НАК "Нафтогаз України", - заявили в "Укртрансгазі".

В УТГ переконані, що це призвело би до ситуації, коли системний актив - єдиний технологічний комплекс ГТС був би зруйнований і втратив би свою вартість.

Як повідомлялося, Мінекономрозвитку оновило статут НАК "Нафтогаз України", перебравши на себе функції з управління "Укртрансгазом". Зміни у МЕРТ пояснили необхідністю виконання  зобов’язань Третього енергетичного пакету щодо незалежності оператора газотранспортної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-