Гройсман навів приклад успішної фінансової децентралізації

Гройсман навів приклад успішної фінансової децентралізації

Укрінформ
У бюджеті на 2017 рік децентралізація є пріоритетною. Фінансова децентралізація чітко визначає, які податки залишаються на місцях, що дає змогу виключити "корупційні годівниці" та ефективніше витрачати зароблені кошти.

Про це у неділю написав у Facebook Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. 

"Децентралізація є одним із головних пріоритетів уряду у проекті бюджету на 2017 рік. Наступний рік буде уже третім в умовах децентралізації. Зміни, які уже відбуваються як у великих містах, так і у селах і містечках, будуть далі тільки накопичуватись", - зазначив Гройсман, навівши приклад Чернігова.

Там лише за січень-червень 2016 року видатки загального і спеціального фондів зведеного бюджету склали 919 млн грн, що на 41,7% більше, ніж за відповідний період 2015 року. Завдяки такому значному росту коштів вдалось збільшити фінансування медичної галузі, соціального захисту і забезпечення, будівництва важливих інфрастуктурних об’єктів, розвитку житлово-комунального господарства, а також культури і спорту. "Наступного року, думаю, буде зроблено не менше", - підкреслив Гройсман.

"Мене запитують, звідки на місцях беруться тепер кошти? Раніше держава забирала більшу частину податків в Київ, а потім чиновники в ручному режимі вирішували, кому дати і скільки. При цьому багато коштів або осідало в Києві, або розподілялось по нікому не потрібних державних програмах, яких створювали десятки (фактично - корупційних годівницях), або концентрувалось в одних і тих же містах чи регіонах. Тепер чітко визначено, які податки залишаються на місцях, і це жодним чином не залежить від київських чиновників, а вже на місцях люди самі вирішують, як витрачати зароблені ними ж самими кошти", - пояснив Прем'єр.

Гройсман додав, що саме в цьому і полягає суть фінансової децентралізації, запровадження якої він добився у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-