Кубів: Доки сміття є політикою - воно не вивозитиметься

Кубів: Доки сміття є політикою - воно не вивозитиметься

Укрінформ
Сміттєва проблема Львова виникла через політику, корупцію та відсутність генплану  міста.

На цьому наголосив 16 вересня на колегії Львівської ОДА перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє ZIK.

«Доки сміття буде політикою - доти воно не буде вивозитися», - переконаний Кубів.

За його словами, проблема сміттєзвалища не вирішується, зокрема, через те, що у Львові досі немає затвердженої стратегії розвитку та генплану міста, що обіцяли зробити усі міські голови за 25 років Незалежності України.

«Має бути політична воля, потрібно розробити генплан та в його межах визначити п'ять невідкладних проектів. Одним із перших проектів має бути робота по сміттєзвалищу», - зазначив Кубів.

Перший віце-прем'єр також вказав, що перешкодою є і корупція у місцевих органах влади.

«Чи були пропозиції щодо сміттєзвалища? Коли я ще працював головою правління одного із банків у Львові, було три пропозиції: від поляків, французів та німців. Згодом, вже коли я був нардепом, була пропозиція від австрійців», - додав перший віце-прем'єр.

Кубів запевнив, що Кабмін готовий допомогти у вирішення сміттєвої проблеми Львова.

«Проблема є. Ми готові допомогти. Потрібно було вже давно провести відкритий конкурс, взяти незалежних експертів. Газом зі сміттєзвалища можна опалювати усі школи та садочки», - сказав він.

Перший віце-прем'єр звернувся до влади міста Львова з проханням «вивести це питання за межі політики», і провести спільне засідання за участю усіх сторін, у тому числі нардепів від Львівщини.

«Не треба тримати на рахунку 480 млн грн і ставити питання по сміттю», - заявив Кубів.

Згодом у коментарі перший віце-прем'єр пояснив: йдеться про кошти Фонду регіонального розвитку, які місто отримало від децентралізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-